Til arbejdspladser

Kære arbejdsgivere…

Under dette tema kan du læse om at ansætte og have peer-medarbejdere på en arbejdsplads. Du finder bl.a. eksempler på jobfunktion for peer-medarbejdere, forskellige redskaber arbejdspladsen kan bruge ved ansættelse af peer-medarbejdere samt portrætter af forskellige peer-medarbejdere.

En peer-medarbejder er den generelle betegnelse for en medarbejder med levede erfaringer med psykisk sårbarhed, der anvender sine erfaringer aktivt som en erfaringskompetence til gavn for andre. En peer-medarbejder anvender sine erfaringskompetencer til f.eks. at hjælpe og støtte andre mennesker i deres recovery.

Peer-guiderne og peer-underviserne i Projekt Ligestillet Støtte er to eksempler på typer af peer-medarbejdere. I Projekt Ligestillet Støtte har peer-medarbejderne taget en peer-uddannelse. Der findes endnu ingen national peer-uddannelse, men i stedet er der forskellige lokale varianter.

Rigtig mange arbejdsgivere har allerede opdaget værdien af at have peer-medarbejdere ansat. Læs om deres oplevelser herunder.

[dt_testimonials_carousel img_max_width=”80px” img_border_radius=”500px” post_title_bottom_margin=”0px” content_bottom_margin=”0px” arrow_bg_width=”36x” arrow_border_width=”0px” r_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” r_arrow_v_offset=”0px” l_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” l_arrow_v_offset=”0px” category=”31″]