“For alle dem, som skal igennem det, jeg har været igennem, håber jeg inderligt, at tilbuddet om en peer-guide vil fortsætte. Min peer har lagt øre til en lang række tanker ingen andre har hørt, fordi det enten var for frygteligt at dele dem med venner og familie, eller fordi tiden hos en professionel ikke var nok til at åbne op for disse emner.”

Borger om sit guide-forløb

“Før jeg mødte min støtte, havde jeg mistet enhver kontrol over mit liv. De faste aftaler og tilbagevendende samtaleemner har bidraget til at jeg kunne holde mig selv fast – som en rød tråd gennem sygdommen”

Borger om sit guide-forløb

”Jeg har mødt stor omsorg og forståelse. De mange snakke og gåture var forfriskende og fik mig til at gøre lidt mere uge for uge.”

Borger om sit guide-forløb

“Det har været rigtig godt at blive inspireret af peer-guidens egen historie, og at peer-guiden er en ligesindet, der kan rumme og forstå en.“

Borger om sit guide-forløb

“Vi har fokus på at ansætte peer-medarbejdere, fordi vi hele tiden ønsker at styrke vores recovery-orientering. Vi vil gerne tilbyde vores borgere en helhedsorienteret tilgang med en bred vifte af muligheder – det er peer-medarbejdere en naturlig del af. Peer-medarbejdere skaber en merværdi, fordi de med deres erfaringskompetencer giver håb. At have peer-medarbejdere i organisationen giver nye indsigter og synsvinkler. Vi får mulighed for at skærpe og reflektere over vores egen faglighed og værdier.”

Helle Horn, Centerchef i Center for Dagområdet SUV, Aarhus Kommune

”At have en medarbejder med brugererfaring ansat, der har levede erfaringer med psykisk sårbarhed, og som anvender disse erfaringer aktivt til gavn for andre, er en gave for organisationen. Konkret har det fremmet den recovery-orienterede tilgang.”

Linda Engelbreth, Leder Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune

”Jeg har mødt stor omsorg og forståelse. De mange snakke og gåture var forfriskende og fik mig til at gøre lidt mere uge for uge.”

Borger om sit forløb med en peer-guide

“Det har været rigtig godt at blive inspireret af peer-medarbejderens egen historie, og at peer-medarbejderen er en ligesindet, der kan rumme og forstå en.”

Borger om sit forløb med en peer-guide

”At have peer-medarbejdere i organisation giver nye indsigter og synsvinkler. Vi får mulighed for at reflektere over vores egen faglighed og værdier i tilgangen til borgerne.”

Helle Horn, Centerchef, Aarhus Kommune

”Tværfaglige teams bestående af mestringsvejledere, socialrådgivere og peermedarbejdere møder nu borgeren i en fremskudt rådgivning. Det at have en ’spejlingsperson’ og rollemodel opleves af borgeren som en stor værdi, og er med til at give håb for den enkeltes fremtid”.

Lene Bruhn Christensen, Afdelingsleder Psykiatriens Hus, Randers